José
van Alfen

Atelier Natural Art

Artist - Ceramics - Designer

biography

Mijn naam is José van Alfen – van Asch en ik ben geboren in IJzendoorn. Ik heb een passie voor de natuur en voel mij aangetrokken tot de eenvoud en het aardse. Dit heb ik meegekregen vanuit mijn ouderlijk huis, de landelijke omgeving van de Betuwe en de nabijheid van de rivier de Waal en de uiterwaarden. Zij vormen mijn inspiratiebron. De natuur loopt als een rode draad door mijn leven.

 

In 2004 ben ik als ondernemer begonnen met een winkel in bloemen en interieurvormgeving. In die periode was ik continu op zoek naar bijzondere items die je niet zomaar in de groothandel kunt vinden. Ik concentreerde mij vooral op het vinden van mooie objecten aan de muur, aangezien de keuze daarin vrij beperkt was.

 

In 2013 ben ik gestopt met de winkel en ben ik begonnen met schilderen, decoratief stucwerk en keramiek. Na heel veel uitproberen met materialen wist ik dat ik verder wilde met keramiek. Omdat ik mijzelf de technieken heb aangeleerd, ben ik niet bang om onconventionele methoden te gebruiken, vaak met verrassend mooie resultaten als gevolg. Ik creëer momenteel voornamelijk vazen en kunstvoorwerpen voor aan de muur.

In 2017 ben ik begonnen met het verkopen van de keramiek en in 2019 is het servies Bronzzz en de Buisvazen op de VT Wonen en Designbeurs gepresenteerd bij de stand van Wonen Landelijke Stijl. Sindsdien zijn mijn producten ook bij een aantal winkels te koop.

 

Ik hou mijn werkzaamheden bewust kleinschalig. Zo blijft de collectie uniek en is nergens hetzelfde exemplaar te koop. Tegelijkertijd wordt ik daardoor elke keer weer uitgedaagd om nieuwe items voor het interieur te creëren. 

In alles wat ik maak komt de ruwheid en imperfectie ook naar voren en dat is ook wat telkens mijn uitgangspunt is. Mijn motto is Imperfect = Perfect.

Jose van Alfen Atelier Natural Art

Exposities | Magazines | Tentoonstellingen

Atelier Natural Art by Jose van Alfen

Interesse in het vrije werk of wilt u een opdracht plaatsen?
Get in touch
.

You don't have permission to register